Historie SB interieur

Historie SB interieur (Sanders en Blom Interieur) Alphen aan den Rijn

Oorspronkelijk is SB interieur begonnen onder de naam Jac Blom BV, welke is opgericht in 1830 voor de productie van zuivelgereedschappen zoals houten kaasvaten en houten wasmachine tobbes.

In de tijd dat Peter Sanders ging samenwerken met mijnheer Blom breidde de kuiperij zich in de loop van de jaren uit met standbouw, tentoonstellingbouw, interieur op maat en meubels op maat. De maatwerk meubels, houten keukenbladen en houten werkbladen werden voornamelijk gemaakt van massief hout. Peter Sanders kreeg de kans het bedrijf over te nemen en verder voort te zetten. De zaak ontwikkelde zich en breidde zich verder uit met het verder vervaardigen van houten plantenkuipen en plantenbakken, interieur op maat en meubels op maat voor particulieren en B2B.

Verhuizing Jac Blom Woerden naar Alphen aan den Rijn

Door de uitbreiding van het maatwerk interieur en de maatwerk meubelen werd het pand in Woerden te klein en voldeed het niet meer aan de veranderende eisen van een bedrijfspand en bedrijfsomgeving. De grote vrachtwagens konden maar nauwelijks bij het pand komen over de smalle weg en voor de machines die we wilden was niet genoeg plek. Om die reden zijn we in 1995 verhuisd naar Alphen a/d Rijn. Een modern pand waar we de gewenste houtbewerkingsmachines kwijt kunnen en er voldoende ruimte is.

JacBlom wordt ook SB interieur

In die periode is zoon Leon actief geworden binnen het bedrijf. De vraag naar maatwerk interieur en maatwerk meubelen bleef toenemen en de machines werden steeds moderner en uitgebreider. In 2017 zijn we met het maatwerk interieur verder gegaan onder de naam Sanders en Blom interieur Alphen aan den Rijn (SB interieur). In die periode is dochter Susanne in de zaak gekomen en hebben broer en zus samen het bedrijf van hun ouders overgenomen.

Samenwerking met Wortman Meubelen in Alphen aan den Rijn

In 2019 is Wortman Meubelen samengegaan met SB interieur en Jac Blom BV. In onze moderne werkplaats met CNC, kantenlijmer, verschillende zaagmachines en een fantastisch team van meubelmakers realiseren we de meest prachtige projecten en meubels van klein tot groot en van eenvoudig tot ingewikkeld.

Een eerste afspraak

In onze portfolio staan voorbeelden. Wilt u contact bel ons via 0172477038 of stel u vraag via de mail info@sb-interieur.nlmail of gebruik het contactformulier. Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op. We zijn geopend op werkdagen, u bent altijd welkom.